Tino Bos/

TizBiz
Business & ICT Consultant

Opgroeiend in een winkeliersgezin, raakte ik rond m'n twaalfde levensjaar gefascineerd door de eerste homecomputers en mocht ik de trotse bezitter worden van de Commodore 64. Al snel begon ik te stoeien met programmeertalen en kon ik een computer als het ware laten doen wat ik wilde. Magisch! Als logisch vervolg hierop begon ik vijf jaar later aan de studie bestuurlijke informatiekunde, waarin ik naast de mogelijkheden van de computertechnologie gegrepen werd door de bedrijfskunde. In mijn vrije tijd ontwikkelde ik al diverse administratieve en ondersteunende applicaties voor bedrijven in de regio en hielp ik bij het (her)inrichten van bedrijfsprocessen.

Na afronding van mijn studie in 1993 ben ik van Limburg naar Utrecht verhuisd om te gaan werken bij Oracle, een van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Binnen Oracle University ben ik ruim zes jaar gedreven werkzaam geweest als Trainer, Education Consultant en Account Manager.

In 1999 ontstond een unieke kans om als zanger mijn brood te verdienen. Die ervaring wilde ik niet missen! Na zo'n zeven jaar fulltime met topmusici te werken, eigen werk te produceren en rollen te spelen in pop-rock musicals in binnen- en buitenland, zocht ik een nieuwe balans tussen werk en gezin. Naast het werk als zanger ben ik me weer bezig gaan houden met (interim) management, bedrijfsadvies en ICT dienstverlening. Intussen doe ik dit fulltime en heb ik daarnaast onlangs het roer overgenomen van een onderneming voor wie ik in voorafgaande jaren een grootscheeps veranderingsproces heb geleid. Dit alles enthousiasmeert en daagt mij uit in de volle breedte!

Dankzij mijn brede achtergrond en ervaring op diverse werkterreinen wordt ik gekenmerkt door mijn veelzijdigheid met een professionele, toegewijde, creatieve en empathische houding.